Nadat je gesolliciteerd hebt voor een baan, zou je denken dat het moeilijkste achter de rug is. Wachten op een reactie van het bedrijf of de recruiter kan zenuwslopend zijn.

Wanneer de recruiter contact met je opneemt voor een sollicitatiegesprek, bezorgt dit je gevoelens van vreugde en hoop. Je staat te popelen om het sollicatiegesprek achter de rug te hebben en je eerste werkdag op je nieuwe baan aan te vangen. Maar opeens realiseer je je dat het sollicitatiegesprek een groter obstakel zou kunnen vormen dan eerst gedacht. Er zijn vast meerdere kandidaten die indruk willen maken en de baan in de wacht willen slepen

Hoe kun je dus het beste van jezelf geven in een sollicitatiegesprek?

1. Vertel je verhaal… Reciteer niet simpelweg je CV

Een vraag die je met hoge waarschijnlijk gesteld zal worden in het sollicitatiegesprek is: ‘Vertel eens wat meer over jezelf’.

Alhoewel veel sollicitanten best wel weten dat deze vraag in het sollicitatiegesprek gesteld wordt, zijn er maar weinig die er zich daadwerkelijk op voorbereiden. In de plaats daarvan reciteren ze hun loopbaandoelstellingen en enkele andere punten vanop het CV.

De rekruteerder kent deze informatie al. Ze waren onder de indruk van wat er op je CV staat – daarom werd je uitgenodigd op gesprek. Ze willen echter niet dat je simpelweg herhaalt wat er op je CV staat.

De oplossing is om de vraag als een verhaal te beantwoorden. Gebruik deze vragen als leidraad;

  • Wat is je motivatie?
  • Wat trekt je aan in de functie en het bedrijf?
  • Hoe hangt je professioneel verleden samen met deze functie?
  • Waarom is het nu het ideale moment om deze kans te grijpen?
  • In welke specifieke taken van deze functie munt je uit?

2. Research het bedrijf op een doelgerichte manier

In het tijdperk van de digitale revolutie is alle informatie binnen handbereik. Terwijl dit als een groot voordeeel beschouwd kan worden, heeft het ook zijn negatieve implicaties.

Het bedrijf researchen betekent niet dat je enkel hun sociale media-accounts bekijkt. Als je dit doet, krijg je maar een beperkt inzicht in het bedrijf.

Werkgevers verwelkomen graag een kandidaat die het bedrijf goed kent. Concentreer je tijdens je onderzoek op een een paar gebieden. Waaronder

  • Hun klanten – Begrijp wie de klanten van het bedrijf zijn, in welke verschillende markten ze werken en hoe elk product de klanten aantrekt. Zoek daarenboven naar manieren waarop het bedrijf een betere dienstverlening aan zijn bestaande klanten zou kunnen bieden.
  • Hun concurrentie – Wie zijn de concurrenten van het bedrijf? Hoe onderscheidt het bedrijf zich van zijn concurrentie? Wat kan het bedrijf doen om een streepje voor te staan op de concurrentie?
  • Hun product – Dompel jezelf onder in de producten van het bedrijf. Doe, indien mogelijk, een eigen ervaring op met het product om een goed idee te krijgen.

3. Oefen veelgestelde vragen

We hebben je eerder het advies gegeven om zo authentiek mogelijk te klinken. Terwijl dit nog steeds geldt, zijn er enkele vragen die je even moet doorlopen alvorens je naar het gesprek gaat. Oefening baart kunst, en eens je weet hoe je deze vragen het best beantwoordt, lijk je zelfzekerder en beter voorbereid tijdens het sollicitatiegesprek.

Concentreer je op gedragsvragen terwijl je oefent. Gedragsvragen omvatten thema’s zoals leiderschap, prestaties, teamwork, probleemoplossend denken en omgaan met conflicten

Elk sollicitatiegesprek is anders en heeft een andere voorbereiding nodig. Terwijl deze tips je zullen helpen om je volgende sollicitatiegesprek succesvol te doorstaan, kun je beter ook onze sollicitatiecoach consulteren om gedetailleerde informatie te krijgen over hoe je je zo goed mogelijk kunt voorbereiden op je volgende sollicitatiegesprek.

//www.recruitco.nl/wp-content/uploads/2019/03/recruitco-logo.png

Recruit & Co.

Werving en Selectie in Noord Holland

Nieuwsbrief

Voer hier uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven.